post

Naast schilderen, voert Schildersbedrijf van Otterdijk al meer dan 10 jaar houtrot reparaties uit. Bij veel schildersbedrijven wordt hiervoor doorverwezen naar een aannemer, Schildersbedrijf van Otterdijk lost dit zelf voor u op met een kosten- en tijdsbesparing tot gevolg.

Houtrot preventie

Houtrot wordt vaak erg laat ontdekt en is dan ook een belangrijke oorzaak van problemen met kozijnen en ander hout in en rondom uw woning. Onvakkundig schilderwerk is hierbij vaak de oorzaak. Het op tijd herkennen van houtrot, vereist de nodige kennis. Het treedt namelijk op wanneer hout onvoldoende behandeld is en daarna langere tijd veelvuldig in aanraking komt met vocht. U kunt houtrot herkennen door:

  • Blaasvorming onder de verflaag;
  • Barsten in de verflaag;
  • Lokale holten en indeukingen in de lengterichting van hout.
  • He loslaten van delen van het hout.
  • Bruine of zelfs zwarkte verkleuringen van ongeverfd hout.

Houtrot reparatie

We starten natuurlijk met het bekijken en ontdekken van de houtrot. Na deze inspectie, starten we met de houtrot reparatie. Het rotte hout wordt weggehaald tot aan het gezonde hout. Het is in veel gevallen niet nodig om het hele hout te vervangen maar het vakkundig uitfrezen van het rotte hout is voldoende. Hiervoor moeten we goed kijken waar het rotte hout ophoudt en het gezonde hout begint. Het is belangrijkd at we de reparatieplekken goed opzuiveren en stofvrij maken.

De reparatieplekken worden na de doorharding geschuurd en schoon en stofvrij gemaakt en weer geschilderd zodat het als nieuw is.

Meer informatie? Bel ons dan of vraag een houtrotofferte op.